Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ο σκύλος πραγματικά μας αγαπάει, έχει την «ορμόνη της αγάπης»!!!


Πειράματα έδειξαν ότι οικόσιτα ζώα απελευθερώνουν την «ορμόνη της αγάπης» που υπάρχει και στον άνθρωπο...

Ερευνητές εξέτασαν τα επίπεδα της οξυτοκίνης στα κατοικίδια και λένε ότι πραγματικά αγαπούν τους ιδιοκτήτες τους. Μάλιστα, εμφανίζονται συγκλονισμένοι από τα επίπεδα της ορμόνης στα ζώα.

Ο καθηγητής Paul Zak, από το Πανεπιστήμιο Claremont Graduate στην Καλιφόρνια, έκανε διάφορα πειράματα, για να μετρήσει την «ορμόνη της αγάπης» που απελευθερώνεται όταν κατοικίδια ζώα αλληλεπιδρούσαν με άλλα ζώα και ανθρώπους.

Σε ένα καταφύγιο ζώων στο Αρκάνσας οι ερευνητές πέιραν δείγματα αίματος από ένα τεριέ και μια κατσίκα που έπαιζαν τακτικά μαζί. Διαπίστωσαν ότι ο σκύλος παρουσίασε μια αύξηση της ορμόνης 48%, απίστευτη ήταν και η αντίδραση της κατσίκας. Αυτό θα σήμαινε αληθινή αγάπη για τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, μια τέτοια αύξηση της ορμόνης στους ανθρώπους υπάρχει όταν κάποιος βλέπει τους αγαπημένους του ή βρίσκεται σε ρομαντική έλξη για κάποιον. Φαίνεται ότι τα ζώα σχηματίζουν δεσμούς και αισθάνονται την αγάπη με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν και οι άνθρωποι, ανέφερε ο ερευνητής.

Έπειτα, έγινε ένα δεύτερο πείραμα στο οποίο συμμετείχαν εκατό άτομα και από τους οποίους ελήφθη αίμα πριν παίξουν με ένα σκύλο ή μια γάτα για δεκαπέντε λεπτά σε ένα δωμάτιο, αλλά και μετά την επαφή τους με κατοικίδια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν αλλαγές από άνθρωπο σε άνθρωπο, που σχετίστηκαν και με πόσα κατοικίδια είχαν στη ζωή τους, είδαν επίσης ότι είχε να κάνει με το πόσο τους αρέσουν ο σκύλος ή η γάτα και ακόμη ότι μερικοί δεν είναι «άνθρωποι των ζώων».

Από την άλλη, ο σκύλος πάντα αγαπάει τον ιδιοκτήτη του, κάτι που κάνει σε ορισμένους να αισθάνονται... θεοί.

Πηγή: snoopit24.com