Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Αυτά είναι τα 20 πιο παράξενα ζώα του κόσμου!


Μπορεί να νομίζετε ότι τα έχετε δει όλα σε αυτό το κόσμο, όμως πάντα υπάρχουν πράγματα που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε.  Πάρτε για  παράδειγμα τα ζώα...

Ακόμα κι αν είστε ένας αφοσιωμένος φιλόζωος, είναι αδύνατον να γνωρίζετε όλα τα 1.367.555 είδη ζώων (εκτός των  εντόμων) που υπάρχουν σήμερα στο πλανήτη μας! Εκτός αυτού, σκεφτείτε ότι μέχρι να τελειώσετε την ανάγνωση αυτού του άρθρου, κάπου σε  κάποιο μακρινό εξωτικό δάσος, κάποιο νέο είδος ζώου θα έχει ανακαλυφθεί! Οπότε ερχόμαστε πάλι στην αρχή! Ελάτε να δούμε λοιπόν, μέσα από το dinfo, ποια είναι τα 20 ποιο παράξενα ζώα που έχετε δει ποτέ. Τα περισσότερα από αυτά, το πιθανότερο είναι να μην γνωρίζατε καν την ύπαρξη τους...


1. Batfish: Το ψάρι με τα Κόκκινα χείλη Ανακαλύφθηκε στα νησιά Γκαλαπάγκος. Στην πραγματικότητα, αν και ψάρι, είναι πολύ κακός κολυμβητής. Χρησιμοποιεί τα θωρακικά του πτερύγια για να περπατήσει στον πυθμένα του ωκεανού.


2. Goblin Shark: Ο καρχαρίας ξωτικό Ονομάζεται και «ζωντανό απολίθωμα» γιατί είναι ο μοναδικός σωζόμενος εκπρόσωπος της οικογένειας Mitsukurinidae, μιας οικογένειας της οποίας οι ρίζες φτάνουν 125 εκατομμυρίων χρόνια πριν. Οι Goblin καρχαρίες ζουν σε όλο τον κόσμο, σε βάθη μεγαλύτερα από 100 μέτρα. Λαμβάνοντας υπόψη το βάθος στο οποίο ζει, ο καρχαρίας goblin δεν αποτελεί κίνδυνο για τον άνθρωπο.


3. The Panda Ant: Το μυρμήγκι Πάντα Η Mutillidae είναι μια οικογένεια με περισσότερα από 3.000 είδη σφηκών των οποίων οι θηλυκές μοιάζουν με μεγάλα, τριχωτά μυρμήγκια. Το Panda Ant εντοπίστηκε στη Χιλή και είναι γνωστό για τα εξαιρετικά επώδυνα τσιμπήματα του. Πήρε το όνομα του από τα χρώματα του, μαύρο και άσπρο, που θυμίζουν τα συμπαθητικά panda.


4. Penis Snake: Φίδι πέος Αυτό το περίεργο αόμματο ζώο στην πραγματικότητα ονομάζεται Atretochoana eiselti. Είναι ένα μεγάλο, προφανώς υδρόβιο, αμφίβιο με μια ευρεία, επίπεδη κεφαλή και ένα σαρκώδες ραχιαίο πτερύγιο στο σώμα.


5. Umbonia Spinosa: Ξάδερφος των τζιτζικιών Έχουν μακρινή συγγένεια με τα τζιτζίκια. Χρησιμοποιούν τα ράμφη τους για να τρυπούν μίσχους φυτών και να τρέφονται. Η παράξενη εμφάνισή τους θέτει ακόμη πολλά ερωτήματα στους επιστήμονες.


6. Lowland Streaked Tenrec: Βγάζει ήχους σαν φίδι Το Lowland Streaked Tenrec θα το βρείτε στη Μαδαγασκάρη. Είναι το μοναδικό γνωστό θηλαστικό που χρησιμοποιεί το τσίρισμα για να παράγει ήχους (κάτι που συνήθως κάνουν τα φίδια και τα έντομα).


7. Hummingbird Hawk-Moth: Κολιμπρί γεράκι-Σκώρος Δεδομένου ότι αυτό το πλάσμα τρέφεται με λουλούδια και βγάζει παρόμοιους ήχους το κατατάσσει πιο κοντά στο κολιμπρί. Αυτό που είναι ενδιαφέρον με το συγκεκριμένο ζώο είναι ότι είναι εκπληκτικά καλό στην εκμάθηση χρωμάτων.


8. Glaucus Atlanticus: Ο μπλε δράκος Αυτό το παράξενο πλάσμα, επίσης γνωστό και ως μπλε δράκος, είναι ένα είδος μπλε θαλάσσιου γυμνοσάλιαγκα. Μπορείτε να το βρείτε στα ζεστά νερά των ωκεανών, να επιπλέει στην επιφάνεια εξαιτίας ενός σάκου με αέριο που υπάρχει στο στομάχι του.


9. Mantis Shrimp: Οι ακρίδες της θάλασσας Επίσης γνωστά ως «ακρίδες της θάλασσας» αλλά και «γαρίδες δολοφόνοι». Είναι από τα πιο γνωστά αρπακτικά των τροπικών και υπο-τροπικών θαλασσών. Πολύ λίγα πράγματα γνωρίζουμε για αυτά σήμερα, εξαιτίας του χρόνου που ξοδεύουν για να κρύβονται στα λαγούμια τους.


10. Venezuelan Poodle Moth: Ο σκώρος της Βενεζουέλας Ανακαλύφθηκε στη Βενεζουέλα σχετικά πρόσφατα, το 2009. Ίσως για αυτό δεν έχει πλήρως διερευνηθεί μέχρι σήμερα. Αναμένουμε για περισσότερες πληροφορίες...


11. Το ψάρι Pacu: Το ψάρι που κόβει.. μπάλες Πιθανότατα δεν χρειάζεται πολύ εξήγηση γιατί οι κάτοικοι της Νέας Γουινέας ονομάζουν αυτό το ψάρι «κόφτης μπάλας» . Οι ντόπιοι ψαράδες ανησυχούν για την ασφάλεια των όρχεων τους, κάθε φορά που πρέπει να μπουν στο νερό. Το ψάρι με τα ανθρώπινα δόντια το γνωρίσαμε ξανά μέσα από το dinfo.


12. Γιγαντιαίο Ισόποδο: Ο γίγαντας Είναι το μεγαλύτερο από τα υπάρχοντα ισόποδα. Το τεράστιο μέγεθος του ισοπόδου γίγαντα είναι αποτέλεσμα του φαινομένου «deep sea gigantism» , της τάσης δηλαδή των ψαριών που ζούν σε πολύ μεγάλο βάθος της θάλασσας να αναπτύσσονται πολύ περισσότερο από αυτά που ζούν στην επιφάνεια.


13. Saiga Antelope: Η αντιλόπη της στέπας Η περίεργη αυτή αντιλόπη εντοπίζεται γύρω από τη στέπα της Ευρασίας και είναι γνωστή για την εξαιρετικά ασυνήθιστη, μεγάλου μεγέθους μύτη της, που μοιάζει με προβοσκίδα.


14. Blue Parrotfish: Το Μπλε ψάρι Ξεχωρίζει για το χρώμα του, που είναι φωτεινό έντονο μπλε, και βρίσκεται στα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού, όπου δαπανά το 80% του χρόνου του ψάχνοντας για τροφή.


15. Indian Purple Frog: Ο Μωβ βάτραχος Βρέθηκε στην Ινδία, έχει ιδιαίτερα πρησμένο σώμα και ένα ασυνήθιστα μυτερό ρύγχος. Ξοδεύει μόνο δύο εβδομάδες το χρόνο στην επιφάνεια της γης, προσπαθώντας να ζευγαρώσει.


16. Shoebill: Ο πελαργός Μοιάζει με μεγάλο πελαργό και πήρε προφανώς το όνομα του από το σχήμα του και από το ράμφος του. Αν και ήταν ήδη γνωστό στους αρχαίους Αιγύπτιους και στους Άραβες, καταχωρήθηκε μόλις τον 19ο αιώνα.


17. Okapi: Το θηλαστικό που μοιάζει με ζέβρα Αυτό το παράξενο θηλαστικό που μοιάζει με ζέβρα, θα το συναντήσετε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στην Κεντρική Αφρική. Παρά τις ρίγες του αποτελεί περισσότερο μακρινό συγγενή της καμηλοπάρδαλης και λιγότερο της ζέβρας.


18. Narwhal: Η οδοντωτή φάλαινα Ανακαλύφθηκε στην Αρκτική και έχει κυνηγηθεί για πάνω από 1000 χρόνια από τους Inuit για το κρέας και το ελεφαντόδοντο της. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα ψάρια στην αλλαγή του κλίματος.


19. Thorny Dragon: Ο αγκαθωτός δράκος Πρόκειται για μια σαύρα, που καμουφλάρεται με τα χρώματα της ερήμου και με ένα ψεύτικο κεφάλι για να τρομάξει τους διώκτες της.


20. Sea Pig: Το γουρούνι της θάλασσας Το γουρούνι της θάλασσας το έχουμε παρουσιάσει ξανά μέσα από το dinfo. Με την πρώτη ματιά μοιάζει με ένα πλάσμα της θάλασσας που γεννήθηκε από την διασταύρωση ενός γουρουνιού και ενός γυμνοσάλιαγκα. Αν το παρατηρήσετε λίγο περισσότερο φαίνεται σαν ανθρώπινα δάχτυλα να ξεπηδούν από το στόμα του.

apisteuta.com